2. Ellen Melin

Ålder: 18
Hemort: Lemland

Jag flyttade hit från Sverige för 10 år sedan precis innan jag skulle börja årskurs två. Just nu går jag tredje året på Ålands Lyceum och kommer förhoppningsvis ta studenten i juni. I framtiden studerar jag antingen engelska eller litteratur. Simning och sång är två stora passioner i mitt liv!

Jag har länge vetat att jag vill vara med i luciakampanjen när jag är tillräckligt gammal. Lucia har alltid varit min favorittid och att hjälpa till att samla in pengar till utsatta barn och familjer är något som jag gärna gör. Året har varit tufft och jag tror därför att Lucia är extra viktig just nu – att få vara med och sprida ljuset är något jag är väldigt stolt över.

Jag kan faktiskt inte välja ett favoritminne när det kommer till Lucia, jag har helt enkelt för många. Så länge jag kan komma ihåg har jag varit med i ett eller flera luciatåg varje år, ofta mer än ett. Lucia är för mig en nästan magisk högtid med den fina kombinationen av vackra ljus och sång.

Jag har sjungit i många olika körer och när jag var 13 började jag även ta sånglektioner vid Ålands Musikinstitut. Några år tidigare började jag simträna och tävla, något jag fortsatte jag med i många. Sedan några år tillbaka är jag främst simtränare. När jag tränar andra gör jag alltid mitt bästa för att alla ska känna sig välkomna och inspirerade, något som jag även vill föra med mig till årets luciakampanj.

Jag har länge jobbat med barn och därmed även varit i nära kontakt med deras familjer. Det har alltid varit viktigt för mig att alla barn ska ha samma förutsättningar i livet och det är viktigt för mig personligen att kunna hjälpa till på något sätt. När jag tidigare jobbat med barn vill jag alltid ge dem en säker plats där de kan vara sig själva. Att genom luciainsamlingen kunna hjälpa dem också hemma känns bra för mig.  

 

Rösta på Ellen

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater