3. Elin Lindholm

Ålder: 20
Hemort: Vårdö

Jag har den här hösten börjat studera till socionom på distans via Novia i Åbo. Jag jobbar extra inom kyrkans verksamhet och på ett av KST:s boenden. 

 

Fritiden spenderar jag gärna med familj och vänner, utomhus, i köket bakandes, nedbäddad i soffan framför en bra serie eller sjungandes med gitarren eller pianot som sällskap. Jag skulle beskriva mig själv som en positiv och ambitiös tjej som ibland är lite pedantisk. 

 

Jag vill vara med i Ålands Lucia för att jag tror det kommer bli en väldigt rolig och givande upplevelse som jag kommer minnas hela livet. Jag älskar att sjunga och är särskilt förtjust i körsång, så det är roligt att sjunga ihop sig med en ny grupp. Jag gillar också att jobba kring projekt, processen är rolig och man kommer nära människor på ett sätt man kanske aldrig annars skulle när man jobbar intensivt med varandra under en begränsad tid.

Mitt bästa luciaminne är när jag för några år sedan fick vara Lucia i ÅMI:s kör Capella Vokalis luciatåg. Vår kör fick avsluta skolans julkonsert med luciatåg och jag var Lucia med levande ljus i håret i en fullsatt Jomala kyrka. Jag tyckte det var så häftigt, även fast jag var supernervös över att svimma. Men allt gick bra, och det blev ett jättefint framträdande. 

Min förebild är min mamma. Hon är en snäll, ärlig och respektfull person som står för sina åsikter och erkänner sina misstag. Jag tycker också det var inspirerande att hon valde att följa sin dröm och skola om sig i vuxen ålder till småbarnspedagog. 

Jag tycker ändamålet för lucia-insamlingen är väldigt bra och viktigt, särskilt nu efter pandemin och med rådande världsläge. Denna vinter kommer bli utmanande för många, och i svåra tider blir det alltid kämpigt för dem som redan har det tufft. Om jag skulle få bestämma ett alternativt ändamål skulle jag välja att stöda personer med funktionsvariationer eller konkret hjälp i form av t.ex. mathjälp.

Rösta på Elin

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater