4. Klara Westerholm

Ålder: 18
Hemort: Mariehamn

Jag går tredje året på Ålands Lyceum på humanistlinjen. Ett av mina stora intressen är konst så jag går också väldigt många kurser i bild. Vid sidan om studierna jobbar jag på Iwa i Maxinge, där brukar jag stå i kassan eller i köket men serverar också ibland

Jag skulle beskriva mig själv som en social person. Jag är oftast positiv och när jag frågade mina vänner hur de ser mig sa de att de uppfattar mig som en öppen och glad människa. 

 

Jag har alltid tyckt om luciatraditionen och är så glad att jag fått möjligheten och äran att själv få vara en del av hela programmet. Att vara med i luciagruppen ser jag även som en möjlighet att hjälpa till med något fint - att få hjälpa till med insamlingen värmer verkligen. 

När jag var liten var Lucia en stor grej för mig, jag har alltid sett upp till luciagruppen. Ett av mina bästa minnen är från när jag var liten och kollade på luciatåget i Mariehamn, när Lucian vinkade åt mig kändes det så stort och fint. 

Min farmor är min förebild. Det är svårt att lägga ord på det men hon är en person som jag ser upp till. Hon har alltid haft bra avsikter med det hon gör och säger och hon har lärt mig grunderna i att vara nöjd och tacksam med det man har.

Jag tycker att det är ett fantastiskt ändamål. Speciellt under juletider är det så fint att vi kan hjälpa till när det är som mörkast och kallast. Elpriserna går upp, julklappar skall handlas och så har vi de i övrigt dystra omständigheterna i dagens värld med inflationen, ukrainakriget, covid o.s.v. Ett alternativt insamlingsändamål kunde vara att mera aktivt stöda de ukrainare som kommit hit. Vår familj har själv varit lite av en värdfamilj för två ukrainare och vi är så lyckliga över den hjälp vi har kunnat ge.

Rösta på Klara

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater