4. Tilde Polviander

Ålder: 18
Hemort: Mariehamn

Jag går tredje året på Ålands Lyceum. Jag älskar att dansa, umgås med familj, släkt och vänner. Jag gillar att utmana mig själv och lära mig nya saker och försöker alltid ha en positiv inställning. På fritiden dansar jag i Dunderdans och jag leder också olika dansgrupper.  

Jag tycker att luciatraditionen är väldigt vacker och viktig. Det betyder mycket för mig att föra den här traditionen vidare. Att få vara en del av insamlingen tillsammans med de andra känns fint och jag tycker om att luciatraditionen gör att generationer kommer samman. I å känns det dessutom extra viktigt att sprida värme och hopp.

Mitt bästa luciaminne är från Strandnäs skola åk 8 där jag var tärna tillsammans med mina vänner. Vi hade så bra stämning i vår grupp och tränade mycket för att sångerna skulle sitta. Jag insåg den stora betydelsen av luciafirandet när vi lussade på dagis och ålderdomshem och såg hur uppskattat det var. Jag vill gärna uppleva den känslan igen och därför gläder det mig massor att få vara med i Ålands Lucia.

På fritiden dansar jag i Dunderdans flera gånger i veckan, samt leder dansgrupper både för yngre och äldre dansare. Dansen betyder mycket för mig och jag vill fortsätta med den så länge jag bara kan. Jag tycker även om att sjunga och vill utvecklas mer inom sången. Jag älskar att umgås med min familj samt mina vänner och släktingar, jag värdesätter den gemenskap vi har. 

Vardagen för många barnfamiljer är svår och föräldrar sliter hårt för sina barns bästa. Med den här insamlingen kan man förhoppningsvis hjälpa några barnfamiljer att få det stöd och hjälp de behöver. Jag värnar om att alla barn ska få ha samma möjligheter att t.ex. utöva sina intressen och hobbys. Dessvärre är det inte så. Med denna insamling kan vi hjälpas åt att förbättra den här situationen.

Rösta på Tilde

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater