5. Emma Sahlin

Ålder: 18
Hemort: Geta

Som person skulle jag säga att jag är glad, driven, ansvarsfull och omtänksam. Jag tycker om att umgås med min familj och gör det så fort jag får möjlighet. Jag tillbringar också mycket tid på Dunderdans danslokal där jag dansar och umgås med mina vänner. 

Då jag inte är med min familj eller dansar är det skolarbete som gäller eftersom jag fortfarande har ett halvår kvar tills jag tar studenten från Ålands Lyceum. 

 

Jag vill vara med i Ålands Lucia för att kunna hjälpa till och bidra till den väldigt viktiga insamlingen så mycket som möjligt. Jag vill också kunna vara en förebild för de små och sprida värme, glädje och hopp till de som är äldre och också sjuka. Det är mycket viktigt nu då det pågår mörka saker runtom i världen. 

Mitt bästa luciaminne är från då jag var liten och hade mitt egna lilla luciatåg med min lillasyster Elin. Min farmor fyller år på luciadagen den 13 december och det var en tradition att vi hade ett litet luciatåg för farmor då vi kom för att uppvakta henne. Nu har jag möjligheten att ha ett riktigt luciatåg för min farmor på hennes födelsedag!

Min förebild är Anna-Erica Dunder. Hon är en stark kvinna med en ljuvlig personlighet. När jag var liten hade jag det ganska jobbigt, men när jag sedan började dansa på hennes dansskola Dunderdans försvann allt det dåliga för en stund och jag fick vara mig själv och uttrycka mina känslor med dansen. Med hjälp av Erica har min vardag blivit lättare och jag har fått en stark förebild - hon har helt enkelt givit mig en ljusare vardag.

Jag tycker att årets insamlingsändamål är väldigt viktigt då utsatta barnfamiljer behöver få all hjälp de kan få. Barn behöver få en bra och trygg uppväxt för att deras utveckling ska hamna på rätt spår. Dagens barn är vår framtid och därför är det väldigt viktigt att det går bra för dem. Ett alternativt insamlingsändamål skulle kunna vara att hjälpa krigsdrabbade människor från Ukraina. Det är viktigt att inte glömma att kriget fortfarande pågår fastän man kanske inte hör lika mycket kring det längre. 

Rösta på Emma

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater