5. Natalie Fagerlund

Ålder: 18
Hemort: Finström

Jag är ett sprudlande energiknippe med ibland alldeles för många bollar i luften. På fritiden dansar jag, pluggar, umgås med kompisar och håller exklusiva popkonserter i min bil. Jag bor och är uppväxt i Finström. Just nu går jag mitt sista år på Ålands Lyceums humanistiska linje och kommer att ta studenten i vår.

Enda sen jag var liten har jag alltid sett på lucia med stora, glittrande ögon. Det finns få saker som ger mig den ”wow-känslan” som luciatraditionen gör. Nu när jag äntligen har åldern inne kunde jag inte låta bli att gå på uttagningen. Bara tanken på att få vara en del av den magiska traditionen gör mig upprymd.

Coronapandemin har i många fall lagt sig som ett mörkt täcke över människors liv och just därför anser jag att luciakampanjen är extra viktig i år. Enligt mig är det absolut finaste med lucia det ljus och den glädje hon sprider. 

Mitt bästa luciaminne är när jag fick chansen att vara på plats under luciakröningen i Domkyrkan i Helsingfors för två år sedan. Min storasyster medverkade i luciakören och ceremonin var så vacker att den gjorde mig helt mållös. Att vara på plats var otroligt mäktigt, men framförallt stämningsfullt.

Jag har sedan ungefär åtta år tillbaka dansat med Dunderdans och utöver dansen har jag även ett stort intresse för sång. Under min uppväxt har det varit en självklarhet att familjen samlas runt pianot och sjunger tillsammans både på vardagar och vid speciella högtider. Utöver dansandet och sjungandet spenderar jag även mycket av min tid med att umgås med vänner, studera och gosa med familjens djur om vartannat.

Jag brinner för att alla människor, oavsett deras situation, ska få den hjälp de behöver. Ett barn ska aldrig behöva känna sig utsatt, osynligt eller hjälplöst i sin familj. Likaså ska en förälder aldrig behöva känna sig frånvarande, hopplös eller otillräcklig. Barn behöver en trygg relation till vuxna precis lika mycket som vuxna behöver en trygg relation till barn. Därför värmer det mitt hjärta extra mycket att intäkterna från årets luciakampanj går till utsatta barnfamiljer på Åland.

Rösta på Natalie

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater