7. Anna Ivarsson

Ålder: 18
Hemort: Lemland

Från början kommer jag från Sverige och det är även där jag har min släkt, på Åland har jag bott sen jag var fem år. Musik, dans och teater är tre stora intressen jag har. Just nu går jag mitt sista år på Ålands Lyceum. Efter skolan skulle jag jättegärna åka runt i världen och upptäcka nya platser, men i dagens läge verkar det som om det får vänta ett tag.

Jag har alltid sett upp till de som varit med i luciakampanjen och har drömt om att själv få vara med och sprida glädje och värme. Det känns stort att få bidra till kampanjen och i år känns det extra viktigt att vara med och ge ljus i mörka tider. Förutom att sprida ljus till behövande tror jag att luciatiden också kommer att bli en stor personlig upplevelse.  Att få vara med i luciagruppen ger en väldigt fin gemenskap och sång för personer samman - jag blir lycklig av att få dela sångupplevelser med andra!

Mitt bästa luciaminne är från dagistiden. Vi hade fått kolla på luciatåg och ätit pepparkakor, lussebullar och glögg.  På kvällen åkte vi med familjen till stan och kollade på ”det stora luciatåget”, som vi alltid kallade det. Jag var klädd i lucialinne, på huvudet hade jag en ljuskrona och i handen ett ljus. När jag kollade på luciatåget var det som en oändlighet av julstämning och till slut kom luciagruppen - de var som änglar där de satt i vagnen och vinkade!

Tidigare har jag gått på ÅMI, dansat med DunderDans och spelat pjäser med Teater Alandica. I år har jag tagit paus för att få mera fritid att fokusera på annat. Jag har även ett intresse för språk, det är en av anledningarna till att jag gärna vill resa runt i världen. 

Årets luciainsamling tycker jag går till ett bra ändamål. Det är väldigt viktigt att alla ska få leva utan att ständigt behöva oroa sig för om pengarna räcker eller för någon i familjens välmående. Det är så viktigt att vi hjälper våra medmänniskor och räcker ut en hand när vi kan. Luciatiden handlar om att sprida ljus och glädje. Vad gör det bättre än att hjälpa barn och deras familjer?

Rösta på Anna

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater