7. Fanny Jörgensen

Ålder: 18
Hemort: Mariehamn

Jag skulle säga att jag är glad och energifull och jag gillar att ha mycket att göra och att umgås med vänner. Jag skulle kalla mig omtänksam och jag bryr mig väldigt mycket om andra.

Jag bor nu i Mariehamn men är hemma från Hammarland. På min fritid dansar jag flera gånger i veckan och jag jobbar dessutom som dansledare för en grupp med barn i åldern 5-6 år. När jag inte dansar så går i skola eller jobbar extra på Kallas Stadskrog. 

 

Jag vill vara med i Lucia eftersom jag vill bidra till den viktiga luciainsamlingen och göra något gott för andra. Jag tänker att Lucia är något som gör vintern ljusare och hon hjälper absolut dem som har det jobbigt. Jag vill främst lussa för barn och äldre, eftersom jag tror att de är kan behöva det extra mycket. 

Mina bästa luciaminnen är från luciafirandet i lågstadiet. Vi satt nere i gympasalen och tittade på luciatåget och såg upp till årskurs 6 som lussade. Jag längtade tills jag själv fick vara med där!  

Min förebild är min kompis Emmy eftersom hon är omtänksam och alltid tänker på allas bästa. Hon står alltid för sina åsikter och är mån om att det ska vara rätt för alla andra. 

Jag anser att det är väldigt viktigt att vi värnar om barn. Det är viktigt att de familjer som har de svårt får den hjälp som de behöver och att de inte hamnar i situationer då barnen tar till skada. Om jag skulle få bestämma ett ändamål för luciapengarna så skulle de gå till elevhälsan och att skolorna lägger mera resurser på elevernas välmående, speciellt i lågstadieåldrarna eftersom det är den tiden som formar barnen i framtiden.

Rösta på Fanny

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater