Lucialotten och luciamärket

Under luciakampanjen kan du köpa lucialotter och luciamärken till förmån för luciainsamlingen och det lokala hälsofrämjande arbetet. Genom att köpa lotter och märken stöder du alltid ditt närsamhälle. 

Om lucialotteriet

Lucialotterna säljs av Folkhälsans lokalföreningar som oftast engagerar skolbarn som försäljare. Lotterna finns tillgängliga över hela Åland. När du köper en lott fördelas intäkterna mellan försäljaren, lokalföreningen och luciainsamlingen. Största delen går till insamlingen. 

Vill du sälja lucialotter?
Om du vill sälja lucialotter kan du kontakta en lokalförening nära dig.

Lucialotteriet möjliggörs tack vare donationer från lokala företag

När du köper lucialotter har du chans att vinna fina vinster från någon av de många företag som valt att stöda lucialotteriet. Vi riktar ett stort tack till alla företag som bidragit med vinster till lucialotteriet

Vinstutlämning

Vinstlista och övrig info publiceras senare.

Om luciamärket

Luciamärket säljs av Folkhälsans lokalföreningar som oftast engagerar skolbarn som försäljare. Märkena finns tillgängliga över hela Åland. 

Vill du sälja luciamärken?
Om du vill sälja luciamärken kan du kontakta en lokalförening nära dig.

Så här redovisas märkes- och lottförsäljning
När du sålt dina lucialotter och -märken ska försäljningen redovisas. Det görs oftast i skolan och till den lokalförening som besökte skolan och delade ut luciamärken och -lotter.

Folkhälsans lokalföreningar hittar du genom att klicka här. Om du är osäker kan du också mejla Alexandra.Walk-Liljeroos@folkhalsan.ax eller ring oss på tfn 018 52 70 41, så ger vi dig rätt kontaktuppgifter.