1. Emilia Strandvik

Ålder: 18
Hemort: Jomala

Just nu studerar jag sista året vid Ålands Lyceum och vid sidan av skolan jobbar jag som inhoppare på Trobergshemmet och på ungdomsgården Uncan. Jag är en väldigt öppen, social och pålitlig person som tycker om att lära mig nya saker.

Mina intressen är dans, sång och teater. Jag dansar på Dunderdans och min favoritdansstil är balett. Jag tycker om att jobba med människor, prata med människor och försöka hjälpa dem i den mån jag kan. 

 

Jag vill vara med i Ålands Lucia eftersom jag på det sättet kan bidra till insamlingen på ett aktivt sätt - det är viktigt att vi hjälps åt eftersom det är många som har det tufft i dagens läge! Jag ser också fram emot att träffa nya människor och bidra till en gemenskap. 

Mitt bästa luciaminne är från när jag var runt fem år och var och tittade på Finlands Lucia i Helsingfors med min mamma. Jag beundrade verkligen Lucian och hon tog in hela publiken och det fick mig att känna att hon såg just mig. Efter det sjöng jag massor med luciasånger hemma och lekte Lucia. 

Jag har flera förebilder men bland annat är mina kollegor alla stora förebilder för mig då jag vill jobba med människor och inom vården i framtiden. De gör ett fantastiskt jobb och jag ser upp till dem. Men mina morföräldrar är också stora förebilder för mig. De har alltid funnits där för alla i familjen och har en enorm drivkraft vilket jag verkligen ser upp till. 

Kampanjens insamlingsändamål tycker jag att är fantastiskt bra med tanke på hur läget ser ut i världen just nu. Det är viktigt att de som behöver extra hjälp får det för att orka med vardagen. Om jag själv skulle bestämma ett alternativt ändamål skull det nog vara till personer som ett eller annat sätt har hamnat utanför samhället och känner sig ensamma. Det kan vara vem som helst men just nu känns det också väldigt aktuellt med personer som kommer från till exempel kriget i Ukraina. Att integrera dem i samhället och ge dem stöd. 

Rösta på Emilia

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater