2. Tindra Karlsson

Ålder: 18
Hemort: Jomala

Jag går tredje året på Ålands Lyceum och utanför skolan jobbar jag lite i min mammas butik och håller pysselklubb för barn på kvällstid. Förutom att gå i skola, plugga och jobba så sjunger jag och pysslar på med andra kreativa aktiviteter som att måla och spela gitarr. 

Jag är pratglad och hänger gärna med vänner i skolan och på helgerna. Jag gillar också att bara ta det lugnt och titta på en serie eller film då och då, speciellt under mörka kvällar.

 

Precis som många tjejer har jag haft en dröm om att få vara Lucia någon gång, dessutom älskar jag att sjunga. Att få sjunga för andra och se hur man gör deras dag genom sången är något av det finaste man kan göra tycker jag. Genom att ställa upp under luciakampanjen får jag vara med och bidra till en insamling som går till goda ändamål, det är ett ärofyllt uppdrag och jag får ge sång och glädje.

Varje år när jag var liten så klev jag, min syster och pappa upp tidigt på luciamorgonen och tog på oss lucialinnen och luciakronor och sedan for vi runt till nära och kära och lussade. Vi knackade på och så sjöng vi de två sånger vi kunde - Sankta lucia och Lusselelle. Ibland hade även mamma bakat lussebullar som vi bjöd på innan vi åkte vidare. Till sist lussade vi hemma för mamma innan vi åt frukost och åkte till skolan.

Mina förebilder är min mamma och min pappa. De har alltid låtit mig vara den jag är och har också alltid stått upp för mig de gånger allting varit tufft.

För mig är ändamålet för insamlingen viktig eftersom alla barn borde få en liten upplevelse i sin vardag, trots att de har det lite tufft. Alla barn och familjer borde få ha något att se fram emot och få något som förgyller deras vardag.  Jag tycker också att det är viktigt att de barn och familjer som kommit hit från kriget i Ukraina får ta del av insamlingen så att de kan känna sig uppmärksammade och välkomnade hit till fridfulla Åland.

Rösta på Tindra

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till Paytail var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört betalningen.

Paytrail
Betalningen hanteras av Paytrail by NetsÖvriga kandidater