3. Tilde Westergård

Ålder: 18
Hemort: Lemland

Jag är en glad, energisk och positiv lemlänning. Just nu går jag sista året på Ålands gymnasium på estetiska linjen. På fritiden är jag med familj och vänner , men sången är mitt stora intresse. På Ålands musikinstitut tar både privata sånglektioner och sjunger i band. 

Jag har alltid sett fram emot lucia eftersom jag älskar att sjunga! Jag vet själv att det ibland är svårt att i de mörkaste tiderna hitta ljuset och glädjen i det hela. Det finns mycket som blir jobbigare runt vinterhalvåret när det är så mörkt. Därför vill jag vara med och sprida ljus och glädje. I år tycker jag att det verkligen är extra viktigt att sprida ljus med tanke på det som händer runtom i världen med bl.a. coronapandemin.  

Jag minns speciellt lucian i högstadiet. Vi var alla väldigt nervösa men också taggade på att sjunga för hela skolan. Jag var extra nervös eftersom jag skulle läsa en luciadikt. Mitt i allt det nervösa fanns ändå gemenskapen - man känner verkligen gemenskap av att vara med i en luciagrupp! Vi hjälpte, peppade och stöttade varandra. Såklart blir det extra roligt då det är mycket sång inblandat!

Jag har gått på ÅMI i snart 5 år, där får jag privata sånglektioner, lär mig musikteori, får sjunga med i band och får vara med på gemensam sång och sjunga för andra. Ibland kan man också få chansen att uppträda, det är jätteroligt. 

Jag tycker att årets insamlingsändamål är något som är väldigt viktigt. Det är verkligen en ära att få vara med och hjälpa utsatta barnfamiljer på Åland och jag hoppas innerligt att så många som möjligt är med och bidrar genom att skänka pengar, köpa lucialotter eller kanske rösta på någon i luciagruppen. Tillsammans hjälper vi utsatta att få en bättre vardag och få glädje och hopp i sin vardag

Rösta på Tilde

Efter att du klickat på knappen "Välj betalningsmetod" skickas du till sidan var du väljer hur du vill betala. Din röst registreras efter att du slutfört din betalning.


Övriga kandidater